Esittelyssä
Summer Dance Camp -tähtivieraamme

~ JEF CAMPS ~


Belgialainen Jef Camps (lempinimeltään Jeffke) on tunnettu koreografi rivitanssipiireissä ympäri maailman. Hän on ollut ohjaajavieraana lähes kaikissa suurissa kansainvälisissä tanssitapahtumissa Ranskasta Etelä-Koreaan ja USA:sta Japaniin. Jef on vieraillut myös Suomessa jo aiemmin; marraskuussa 2021 koronan jälkimainingeissa hän oli Capital Heelsin tähtivieraana Långvik-kongressihotellissa järjestetyssä Kaamostanssit-tapahtumassa.

30-vuotias Jef on tanssinut rivissä 14-vuotiaasta asti, ja alkoi myös itse ohjata rivitanssia harrastettuaan lajia vain puolisen vuotta. Belgialaiset rivitanssijat suosivat musiikkina kantria, mutta Jef sisällytti alusta asti tarjoamiinsa tunteihin muunkin tyyppistä musiikkia, eli hän ohjasi – ja ohjaa edelleen – yhtä lailla kantritanssia kuin "modernia rivitanssia" tai "newlinea". Ohjaamisen lisäksi hänen ansioluettelossaan on pitkä lista mm. tapahtumien järjestämistä, DJ:nä toimimista, rivitanssiohjaajien kouluttamista sekä tietysti koreografioiden tekemistä.

Jef on saanut rakkaasta harrastuksestaan ammatin, mutta siinä sivussa hän on opiskellut ahkerasti ja suorittanut lakimiehen tutkinnon. Hän on halunnut yhdistää nämä kaksi hyvin erilaista uraa, sillä hän nauttii niistä molemmista suuresti. Hänestä on upeaa päästä kiertämään maailmaa ja nähdä ja kokea kaikkea uutta, mutta koti on tärkeä tukikohta. Jef asuu pienellä Beringen-nimisellä paikkakunnalla avovaimonsa kanssa ja on juuri ostanut unelmiensa asunnon.

Jef on vuosien varrella ottanut tekniikkatunteja superstaroilta ja osallistunut menestyksekkäästi rivitanssi- ja ProAm-kilpailuihin. Koreografia-sarjoissa hän on saavuttanut useita palkintoja. Vuoden 2018 tammikuussa Jef pokkasi Crystal Boots -gaalassa peräti kaksi palkintosaapasta. Tunnustukset tulivat Absolute beginner -tanssista Oh Carol sekä Advanced-tanssista Run Me Like A River. Molemmat tanssit Jef on koreografioinut yhdessä muiden kanssa. Tällaisia hyvin suosituiksi nousseita yhteistuotoksia löytyy muutenkin suuret määrät hänen koreografialistaltaan, joka tällä hetkellä koostuu n. 160 tanssista.