Esittelyssä
Summer Dance Camp -tähtivieraamme

~ ADAM ÅSTMAR ~


Kesällä 28 vuotta täyttävä ruotsalainen Adam Åstmar löysi tiensä rivitanssin pariin äitinsä kautta jo teini-iässä, ja on siten ollut jo puolet elämästään omien sanojensa mukaan "täysin koukussa rivitanssiin". Vuodet ovat tuoneet hänen tanssiinsa vaivattoman sulavuuden ja vahvan musiikin tulkinnan, jota on ilo katsella oli sitten kyse coolista funkysta tai kaihoisasta nightclubista.

Omia koreografioitaan Adam on julkaissut aktiivisesti vuodesta 2015 ja niitä onkin kertynyt reippaasti yli sata. Rivitanssin ohjaamisesta hänellä on lähes yhtä pitkä kokemus. Adam toimi useamman vuoden ajan myös DJ:nä, jopa isoissa kansainvälisissä tanssitapahtumissa, ja järjesti itse tapahtumia Ruotsissa. Syväluotaavan pohdinnan jälkeen Adam kuitenkin tajusi, että DJ:n ja tapahtumajärjestäjän roolit eivät olleet niitä joihin hän halusi keskittyä. Hän on onnellisimmillaan kun saa luoda ja inspiroida, eli tehdä koreografioita ja opettaa. Nämä kaksi asiaa ovat hänen intohimonsa, mutta erittäin tärkeää hänelle on myöskin tanssitapahtumien sosiaalinen puoli, muiden tanssijoiden kanssa seurustelu.

Adam on kotoisin Värnamosta Etelä-Ruotsista, ja asui pari vuotta Tukholmassakin, mutta keväällä 2023 hän päätti muuttaa Tanskaan tavoittelemaan unelmiaan. Tällä hetkellä hän asuu reilun sadan kilometrin päässä Kööpenhaminasta, jonka lentokentältä hän suihkii tiuhaan tahtiin eri puolille Eurooppaa ja Amerikkaankin asti tanssimaan ja ohjaamaan rivitanssitapahtumiin. Adamin nimi tuli varmasti laajemmalle yleisölle tutuksi viime kesänä, kun hän vei World Dance Mastersin (non-country) koreografiakilpailun voiton improver-tanssillaan "Funky Hipcats". Suomessa on tanssittu joitakin Adamin yhdessä muiden kanssa tekemiä tansseja, mm. "Dead Man Dancing" (Adam, JP Madge, Guillaume Richard), "The Golden Touch" (Adam, José Miguel Belloque Vane, Malene Jakobsen) ja "Dangerous Men" (Adam, Jonno Liberman, Jonas Dahlgren, John Robinson).