Summer Dance Camp
TÄHTIVIERAAT

Summer Dance Camp pe-su 9.-11.6.2023

Ohjaaja-koreografi-vieraina:

TINA ARGYLE (UK)

Englantilainen Tina Argyle on lähtöisin Nottinghamista ja asustelee nykyään saarivaltakunnan itälaidalla Norwichin kaupungissa. Tina on ohjannut rivitanssia jo lähes kolme vuosikymmentä, vuodesta 1994, ja järjestää tälläkin hetkellä viikottaisia tanssitunteja Norfolkin alueella tiistaisin ja torstaisin. Tinan lapset ovat jo lentäneet pesästä, mutta veikeä Teddy-terrieri pitää hänelle kotona seuraa.

Tinan koti tuli koronakuukausien aikaan tutuksi suurelle joukolle rivitanssijoita. Hän nimittäin järjesti arki-iltapäivisin online-juttutuokioita, joissa puheen ja/tai puuhastelun aiheena saattoi olla mitä tahansa, ei välttämättä tanssiin liittyvää. Tina keksi hassuja pukeutumisteemoja, askarteli ja leipoi, laittoi ihmiset piirtämään muotokuvia (hänestä), haastatteli livenä rivitanssiartisteja... ja kaikenlaista! T@4 (tea at 4 oclock) -nimikkeellä tunnetut Facebook-live-kokoontumiset olivat monelle tärkeä tuki ja henkireikä tilanteessa, jossa ihmiset eivät muutoin voineet tavata ystäviään ja useimmat harrastukset olivat katkolla.

Tina tunnetaan iloisena, energisenä, sanavalmiina ja hauskana persoonana ja hän onkin erittäin toivottu vetäjä ja tähtivieras erilaisiin tanssitapahtumiin. Ohjaamisen lisäksi Tina toimii suurissa tapahtumissa usein DJ:nä, esimerkiksi Eurodancessa ja CBA-viikonloppuna hänellä on omat DJ-vuoronsa. Koreografioita Tina on julkaissut jo vuodesta 2007 asti ja niitä onkin kertynyt jo yli 260 kappaletta!

Tina on saanut kaksi Crystal Boot -palkintoa, molemmat vuonna 2017, jolloin hän oli vuoden koreografi ja hänen tanssinsa Champagne Promise palkittiin vuoden parhaana beginner-tanssina.

GARY O'REILLY (IRL)

Elokuussa 35 vuotta täyttävä Gary O'Reilly on kotoisin luoteis-Irlannista Sligon kreivikunnasta. Gary kävi jo lapsena ahkerasti tanssitunneilla, lajeina mm. baletti, jive ja irlantilaiset tanssit. Suosikkilajiaan rivitanssia hän on harrastanut 6-vuotiaasta asti, ja ohjannut itse tunteja 15-vuotiaasta asti. Gary pitää omat tuntinsa kotiseudullaan maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja viettää useimmat viikonloput poissa kotoa, tanssitapahtumissa ympäri maailman.

Gary julkaisi ensimmäisen rivitanssikoreografiansa vuonna 2006, mutta aloitti tanssien kynäilyn varsinaisesti vasta vuonna 2013. Rivitanssimaailman kestotähti Maggie Gallagher otti Garyn suojatikseen ja he ovat tehneet paljon yhteistyötä niin tapahtumissa kuin koreografioiden luomisessa. Garyn alku-uran tunnetuimpiin tansseihin kuuluvat mm. Love Remains, jonka hän opetti CBA-gaalassa 2017, Maggien kanssa tehdyt irkkutyyppiset The Galway Gathering, Nancy Mulligan ja Celtic Duo, sekä Vanotek Cha, joka oli CBA:n "Dance of the Year" vuoden 2018 tansseista. Viime vuosina kaikki Garyn julkaisemat tanssit ovat nousseet top-listojen kärkeen ja niitä tanssitaan kaikkialla.

Garylla on lukematon määrä rivitanssin parissa ansaittuja palkintoja. Pelkästään rivitanssin "Oscareissa" eli Crystal Boot Awardseissa hän on (vuosina 2017-2023) käynyt pokkaamassa yhteensä reippaat parikymmentä palkintoa. Tunnustusta on tullut useaan kertaan vuoden ohjaajana, vuoden koreografina sekä vuoden "persoonallisuutena". Kahdessa jälkimmäisessä sarjassa Gary on jo viisinkertainen CBA-voittaja, joten näissä kategorioissa hän ei pääse enää ehdolle!